prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Još su otvorene prijave za Višnjanske edukacijske programe

Prijave na ovogodišnje Višnjanske edukacijske programe otvorene su do subote, 7. ožujka 2020. godine, zato svi zainterisirani koji žele sudjelovati trebaju započeti s pripremom i slanjem dokumentacije. Višnjanski edukacijski programi (VEP) rezidencijalni su kampovi i škole namijenjeni visokomotiviranim učenicima koje zanimaju znanosti i tehnologije. 

Organizirani su u četverodnevni i sedmodnevni programi koji se ovisno o prijavljenim kandidatima održavaju u razdoblju od travnja do listopada, a po potrebi i tijekom ostatka godine. Programi se odvijaju u manjim grupama gdje sudionici pod vodstvom mentora timski rade na rješavanju nekog problema odnosno projekta. Izvode se tijekom cijele godine, na više razina: 1) za nove sudionike, koji do sada nisu sudjelovali na programima, tijekom trajanja školske godine (u trajanju od 4 dana); 2) za stare sudionike – koji su u prethodnim godinama sudjelovali na istima, tijekom trajanja ljetnih i jesenskih programa (u trajanju od 7 – 8 dana) i 3) za stare sudionike koji rade na vlastitim projektima tokom cijele školske godine.

Učenici osnovne škole, u dobi od 3. do 8. razreda, sudjeluju na programima Youth Science Camp, dok srednjoškolci sudjeluju na Summer School of Science ili Višnjan School of Astronomy, ovisno o interesima.

Od sudionika se očekuje: samostalnost (mogu funkcionirati bez roditelja i brinuti o sebi; zainteresirani za samostalni, grupni i mentorski rad na izazovnim problemima;  dobri u školskom gradivu iz područja interesa; tolerantnost prema drugima i različitima od sebe; žele provesti 4 ili 7 dana radeći mnogo na projektu i motivirani  su pratiti zahtjevan program, s malim brojem pauza. Kako je broj zainteresiranih kandidata višestruko veći od broja mjesta na programima kojima se raspolaže, sama prijava ne garantira poziv na programe. Također, nudi se i određeni broj stipendija za osobe slabijeg imovinskog statusa. Detaljnije informacije o prijavama mogu se pronaći na mrežnoj stranici www.sci.hr. Nositelji su programa Znanstveno edukacijski centar Višnjan i Astronomsko društvo Višnjan.