prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Juniorske izborne pripreme 2021

Juniorske izborne pripreme za izbor hrvatske juniorske informatičke reprezentacije učenika osnovnih škola koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2021. godini održat će se 8. i 9. svibnja u prostorijama XV. gimnazije u Zagrebu.

Pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 10. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 24. travnja 2021. u Zagrebu. Ove dvodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na JHIO 2021 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita.
Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na 5. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi – EJOI 2021.
Ovo je četvrta godina da Hrvatski savez informatičara organizira Juniorske izborne pripreme, po uzoru na Izborne pripreme koje HSIN organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Na Juniorske izborne pripreme poziva se načelno šest do osam najbolje plasiranih učenika osnovnih škola s Juniorske hrvatske informatičke olimpijade. Odluku o broju pozvanih učenika, u skladu s tehničkim, financijskim i organizacijskim mogućnostima, donosi Znanstveno povjerenstvo u suradnji s Povjerenstvom za provedbu i evaluaciju i odgovornim organizatorom Hrvatskim savezom informatičara.
Na Juniorske izborne pripreme bez obzira na rezultat postignut na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi može direktno biti pozvan učenik koji u tekućoj godini sudjeluje na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, a ranije je sudjelovao na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi (European Junior Olympiad in Informatics – EJOI). U jednoj školskoj godini, učenik direktno može biti pozvan samo na jedno natjecanje (ili na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu ili na Juniorske izborne pripreme).
Donesena odluka o pozvanim učenicima je konačna i eventualne žalbe neće biti razmatrane.