prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Kaj je kaj?”

Tijekom školske godine 2018./2019. je nastavnica Anica Globan Kovačić u Osnovnoj školi Vojnić osmislila i provela projekt „Kaj je kaj?“. Kao završnica projekta “Kaj je kaj?” koji je učenicima te škole približio kajkavsko narječje u školi je bio održan kviz. Kviz je trajao od 11. veljače 2019. do 1. travnja 2019. 

Pravo sudjelovanja su imali svi učenici škole, osim učenika 4.b koji su izvlačili dobitnike. Svakog je dana bio zadan jedan pojam na kajkavštini, a učenici su ubacivali svoja rješenja traženog pojma u za to predviđenu kutiju. Dobitnici su se izvlačili sljedeći dan: jedan učenik iz razredne i jedan učenik iz predmetne nastave. 

Odaziv je bio velik pa je već prvog dana bilo 175 sudionika. Djeca su s velikim iščekivanjem čekala objavu rezultata svaki dan te gledala koji je zadani pojam za sljedeći dan. U rješavanju zadata su se snalazili na različite načine, bilo da su pitali učitelje koji poznaju kajkavštinu ili su pak sami na internetu tražili rješenje zadanog pojma.

Dnevne su nagrade bile: bočice za vodu, kasice, torbice za tablet, slušalice, majice, šilterice, šalovi, olovke, privjesci, kišobrani, rukometne lopte, teniske loptice, trake za kosu, grickalice, narukvice, peraje…

Od prvog je dana postojala traka napretka te su djeca itekako pratila koliko kvačica imaju.

Zadnji dan izvlačenja je pokazao da tri razredna odjela imaju jednak broj bodova pa je 2. travnja izvršeno konačno izvlačenje za dobitnika 1. nagrade – najvrjednije nogometne lopte. Još je pet razrednih odjela s najviše dobitnika tijekom trajanja kviza osvojilo nogometne lopte.

Cijeli projekt je bio vrlo uspješan te će s njime nastaviti i sljedeće školske godine.

Na ovim poveznicama dostupni su video snimke vezane uz kviz: 28.03.2019., 5.03.2019.