prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kako provesti ljeto?

Još jako malo i škola je gotova… Sutra, 14. lipnja završava školska godina 2017./2018. Slijedi gotovo tri mjeseca bez školskih obveza što vam daje mogućnost drugačijeg planiranja vremena za odmor, sportske aktivnosti, dokolicu i još mnogo toga.

Tri mjeseca ljetnih praznika nestrpljivo vas čekaju da ih pametno iskoristite. Pročitajte naše prijedloge kako to učiniti. Vjerujemo da će vam se neki i svidjeti:)

Školski praznici su idealno vrijeme za odmor i bavljenje svim onim stvarima koje su tijekom školske godine „čekale“ pravi trenutak. No, prvih nekoliko dana se odmorite, naspavajte i uživajte!

Iskustvo nam govori, kad imamo previše vremena, da ga baš najbolje ne isplaniramo. Zato razmislite kako biste htjeli provesti ljeto i isplanirajte svoje aktivnosti. Osim kvalitetnog odmora i zabave, praznike možete iskoristiti i za usvajanje novih znanja i vještina te stjecanje novih prijateljstava.

Ako cijele ili dio ljetnih praznika provoditi kod kuće u svom gradu ili mjestu također možete osmisliti razne aktivnosti i promijeniti rutinu.

Tako možete:

Često je ponuda festivala, kazališnih predstava, koncerata i drugih događanja ljeti u većini gradova i mjesta bogatija. Ljeti se često organiziraju i besplatne radionice i nude dodatne aktivnosti. Istražite što će ovo ljeto biti aktualno u vašem gradu ili mjestu i sudjelujte na događanjima.

Bili na moru ili kod kuće, nema boljega i kvalitetnijeg opuštanja od izležavanja uz dobru knjigu.
Ljeto, period bez školskih obaveza je idealno vrijeme i za stjecanje novih znanja. Pronađite na internetu besplatne tečajeve stranih jezik i razne edukcije. Preporučujemo besplatan online tečaj British Councila za učenje engleskog jezika. Ako vas interesira programiranje jedan od poznatijih izvora znanja kad je u pitanju programiranje je Code Academy koja nudi tečajeve za početnike, ali i one malo naprednije. U ponudi je mnoštvo programskih jezika, od osnova HTML-a i CSS-a, do Phytona, Rubyja, Jave… Nezamjenjiv izvor besplatne edukacije koji nudi znanje sa sveučilišta diljem svijeta je Coursera. Mrežna stranica Open Culture pak okuplja besplatne online sadržaja na jednome mjestu tako na njoj možete pronaći besplatne tečajeve stranih jezika, stotine knjiga i filmova te velik broj različitih edukacija.

Ljeto je idealno vrijeme i za fizičku aktivnost, izaberite sport koji vam se najviše sviđa i koji vas najviše veseli. Pokrenite se i bavite se sportom:)

Dragi srednjoškolci, praznici su pred vama, iskoristite dano vrijeme i uživajte!