prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kids in Clouds – priprema učenika i nastavnika za život u oblaku

Projektom Kids in Clouds i sada već širokom temom korištenja digitalne tehnologije u nastavi bavila se Algebrina konferencija održana 18.10.2022. u prostoru novootvorenog kampusa u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu.

Cilj projekta Kids in Clouds Erasmus + upoznati je učenike i nastavnike s cloud computingom odnosno računarstvom u oblaku te ih što više potaknuti na njegovo korištenje.

Algebra, kao nositelj projekta, zajedno sa svojim partnerima, školama iz Hrvatske, Francuske i Bugarske, krenula je od postavke da je važno da djeca u što ranijoj dobi, čak već od prvog razreda osnovne škole, krenu raditi na cloud platformama.

Zato je, kroz protekle dvije godine, koliko je trajao projekt, s projektnim partnerima izradila niz digitalnih edukativnih materijala za učitelje kako bi ih oni mogli što kvalitetnije prezentirati učenicima i olakšati im početak korištenja usluga u cloudu.

Interdisciplinarni timovi sastavljeni od učitelja škola partnera, Osnovne škole Horvati (Zagreb, Hrvatska), Osnovne škole Ludina (Velika Ludina, Hrvatska), College Jules Reydellet (Saint-Denis, Francuska) i SU „Sv. Sv. Kiril i Metodi“ (Smoljan, Bugarska) izradili su materijale za učitelje u formi videozapisa, interaktivnih prezentacija, grafika, kvizova, igara i slično.

Na konferenciji je izloženo niz projekta čiji je cilj implementacija digitalne tehnologije u nastavne procese, među njima je izlaganje imala i Aleksandra Mudrinić Ribić, pomoćnica ravnatelja CARNET-a, koja je govorila o HyFlex modelu učenja, još fleksibilnijem modelu poučavanja koji dolazi kao svojevrsna nadogradnja sveprisutnog hibridnog učenja.