prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Književna manifestacija “Tadijine jeseni”

U Slavonskom Brodu počele su “Tadijine jeseni” – manifestacija koja drugu godinu zaredom raznovrsne programe obilježavanja rođendana hrvatskog pjesnika i akademika Dragutina Tadijanovića objedinjava u zajednički program.

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, koja manifestaciju organizira u suradnji s brojnim partnerima, ove je godine program osmislila u znaku okruglih obljetnica – 100 godina od početka pjesničkog stvaralaštva Dragutina Tadijanovića, ali i 60 godina od izdanja njegove zbirke pjesama “Srebrne svirale”.

U sklopu programa, koji je počeo 2. studenog 2020. godine, bit će organiziran i digitalni kviz, a 6. studenog u Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu održat će se koncert uglazbljenih stihova “U tišini bez kraja”.

Osim u u Slavonskom Brodu, gdje je organiziran bogati program, HAZU u Zagrebu 4. studenog već tradicionalno dodjeljuje pjesničke nagrade, upravo iz “Fonda Dragutin Tadijanović”.

Valja podsjetiti na nemjerljiv Tadijanovićev doprinos HAZU – on je, naime, uredio niz djela među ostalim Matoša, Kranjčevića, Kovačića i mnogih drugih.

Nerijetko je Tadija govorio da će njegova djela živjeti onoliko dugo koliko bude živio i on. Preminuo je u 102. godini života ali njegove pjesme žive i dalje.