prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Književni petak – Tko nas čeka u 2019.

U petak 15. veljače 2019. godine u 20 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, četiri nova urednika u 64. sezoni najdugovječnije zagrebačke književne tribine Književni petak odabrala su aktualne teme o kojima će tijekom 2019. raspravljati sa svojim gostima, poput školske lektire, “otočke” književnosti, glazbene kritike, TV serija, reklamnih tekstova itd.

Na tribini će se govoriti o dva suprotstavljena pola književnih tekstova – to su književno vrijedni, ali publici nezanimljivi te izuzetno popularni i čitani, ali loše napisani književni tekstovi, poput romana Dana Browna. Kako prepoznati kvalitetan književni tekst? Što je važno da bi neko djelo postalo popularno? Koja je formula u oba smisla uspješnog književnog djela? Urednik Lovro Škopljanac raspravljat će o tim pitanjima sa svojim gošćama, direktoricom Naklade Ljevak i Zagreb book festivala Petrom Ljevak te sociologinjom i spisateljicom Jelenom Zlatar Gamberožić.

Nova, 64. sezona tribine Književni petak započinje s četiri nova urednika: Mirelom Priselac, Hrvojem Pukšecom, Andrijom Škarom i Lovrom Škopljancem. Zanimljivih tema neće nedostajati ni ove sezone, pa će se tako govoriti o školskoj lektiri, „otočkoj“ književnosti, glazbenoj kritici, TV serijama, reklamnim tekstovima te drugim aktualnim pitanjima.

Tribina Književni petak i u ovoj sezoni bit će dostupna u integralnoj verziji na You Tube kanalu Knjižnica grada Zagreba. Naime, uz vrlo veliku posjećenost publike u protekloj godini, gledanost video zapisa tribina putem You Tube kanala pokazala je da Književni petak ima mnogobrojnu publiku i u virtualnom svijetu.