prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Knjižničarima odobren Erasmus+ projekt “Putujuće knjižnice bez granica”

Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je u utorak, 19. svibnja, rezultate Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2020. godinu, Ključnu aktivnost 1 u području obrazovanja odraslih. Među odobrenim projektima je i prvi Erasmus+ projekt Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja pod nazivom “Putujuće knjižnice bez granica”.
 

Projekt uključuje mobilnost u Španjolsku u trajanju od 9 dana, gdje će sudionice projekta boraviti u studijskom posjetu katalonskim gradovima Barceloni i Lleidi te posjetiti niz knjižnica i upoznati se s njihovom radom i programima, s posebnim naglaskom na organizaciju i djelovanje bibliobusa. Krajnji cilj mobilnosti je poboljšati usluge za odrasle korisnike knjižnica na području Društva, posebno u ruralnim područjima, i to osobito unaprijeđivanjem rada i usluga pokretnih knjižnica – bibliobusa u regiji.

Cijeli projekt zamišljen je i planiran zajedno s kolegama iz Španjolske i Katalonije, Udrugom španjolskih putujućih knjižničara ACLEBIM te u suradnji s Ministarstvom kulture Vlade Katalonije (Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya), autonomne pokrajine u Španjolskoj  Biblioteques. Generalitat de Catalunya kao partnerom i domaćinskom organizacijom u projektu.

Na žalost, zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa, mobilnost u Španjolsku / Kataloniju koja je bila planirana već za jesen ove godine, morat će se odgoditi za najmanje 6 mjeseci. No, bez obzira na to, i ovaj projekt još je jedna izvanredna prilika knjižničarima iz naše regije za širenje međunarodnih kontakata i suradnje te stjecanje dragocjenog iskustva i znanja o radu drugih knjižnica u Europi, kako bi stečena znanja mogli iskoristiti za unapređivanje usluga vlastitih knjižnica, ali i prenijeti iskustva drugim knjižnicama u regiji i u Hrvatskoj, pa i šire.