prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kodiranje i kriptografija u nastavi – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

U prvom ću dijelu webinara predstaviti primjenu kodiranja u razrednoj nastavi – korištenje vizualnog programskog jezika Scratch na istoimenoj platformi.

Učenike trećeg i četvrtog razreda na izvannastavnoj aktivnosti Mali informatičari uvela sam u svijet kodiranja (programiranja) poučivši ih osnovama rada na Scratch platformi.

Primjena kodiranja je moguća u svim predmetima jer učenike poučavamo konceptu kojime mogu izraditi bilo koji projekt, tj. zadatak.

Također sam izradila Scratch Voting App – igricu za samovrednovanje. Već tri godine zaredom prijavljujem svoj razred za sudjelovanje na Code Weeku.

U drugom ću dijelu webinara predstaviti kriptografske tehnike i njihovu primjenu u nastavi.

Naša škola je sudjelovala u projektu RADAR – znanstvenopopularnom projektu na kojem popularizatori znanosti iz područja meteorologije u suradnji sa školom održavaju interaktivne radionice za učenike.

Predavačica je Željka Zagorac, Osnovna škola Borovje

Webinar će se održati u ponedjeljak, 17. veljače 2020. godine, u 13 sati. Predviđeno je vrijeme trajanja webinara jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje se mogu pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/10313.

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.