prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kopernio – jednim korakom do izvora znanstvenih podataka

Kopernio, alat tvrtke Clarivate Analytics, besplatni je dodatak internetskom pregledniku (plugin) koji jednim korakom omogućuje pristup najboljim inačicama članaka znanstvenih časopisa dostupnim u sklopu nacionalne ili institucionalne licencije, kao i člancima u otvorenom pristupu.

Osim preko IP adresa Knjižnice i ostalih ustanova obuhvaćenih pojedinom licencijom, ovaj alat je dostupan i preko udaljenog pristupa, prijavom na temelju AAI elektroničkog identiteta.

Kopernio je dio platforme Web of Science Group, a njime se trenutačno koristi više od 200 000 znanstvenika iz više od 2000 ustanova širom svijeta.

Knjižnice koje svojim korisnicima žele omogućiti korištenje ovog naprednog alata ne trebaju posebno dostavljati pojedinosti o svojem fondu, potrebna je tek minimalna konfiguracija.

Sve pojedinosti o online bazama podataka za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu, za pristup kojima se može koristiti alat Kopernio, dostupne su u sklopu Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.