prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kreativno ljeto u Muzeju grada Zagreba – tečaj kiparstva

Muzej grada Zagreba i ovog ljeta nastavlja ciklus likovno-kreativnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola.

Radionice će se održavati od 13. do 29. srpnja 2021. godine.

Ovogodišnjim likovno-kreativnim radionicama povod je izložba Dodirom do umjetnosti akademskog kipara Mladena Mikulina prošlog tjedna otvorena u Muzeju grada Zagreba. Autorica izložbe i muzejska savjetnica pedagoginja Vesna Leiner s kiparom Mikulinom već godinama surađuje na muzejskom projektu „Info-taktilne točke“ čiji je cilj približiti muzej i njegov postav slijepim i slabovidnim osobama.

Izložba Dodirom do umjetnosti utoliko odskače od uobičajenih izložbi, jer su eksponati pristupačni, moguće ih je osjetiti pogledom, ali i dodirom te je namijenjena i slijepim i slabovidnim osobama.

Kiparstvo je umjetnost oblikovanja volumena, a kiparsko djelo promatramo drugačije od bilo kojeg drugog umjetničkog djela. Da bismo kiparsko djelo sagledali u cjelini, potrebno ga je promatrati sa svih strana. Kiparski rad je poseban, jer ga možemo odmjeriti, osjetiti, tj. “pročitati” dodirom ruke – taktilno.

Radionica je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima te odraslim osobama, svima koji žele naučiti nešto o kiparstvu. Na tečaju ćete saznati o osnovama kiparske tehnike, naučit ćete kako promatrati, kako se dodirom približiti realnosti, razviti osjećaj za prostor i volumen te kako napraviti kiparski rad.