prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

„Let’s Go Green!“ – 2. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) 9. i 10. studenog 2023. godine organizira 2. međunarodnu konferenciju o zelenim knjižnicama Let’s Go Green!.

Održavanje ove Konferencije potaknuto je uspjehom 1. konferencije održane u studenom 2018. godine i nastavak je programa Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku, koji je Knjižnica pokrenula 2016. godine s ciljem izobrazbe svojih korisnika, osobito studenata, te podizanja opće svijesti o važnosti zaštite i očuvanja prirodnih bogatstava Hrvatske kao bitnog čimbenika nacionalne kulturne baštine.

U sklopu Konferencije pripadnici knjižničarske zajednice i ostali sudionici iz zemlje i inozemstva imat će priliku upoznati se s najnovijim kretanjima u području razvoja zelenog knjižničarstva.

Osnova svrha organiziranja Konferencije je međunarodno umrežavanje, razmjena iskustava i prijenos znanja, s ključnim temama kao što su zelena tranzicija, održivi razvoj, energetska učinkovitost – UN Agenda 2030 te Europski zeleni plan iz perspektive knjižničarstva. Konferencija nudi priliku da se Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu predstavi u Europi kao jedna od ključnih institucija koja promiče ciljeve održivih razvoja i ugrađuje ih u svoje poslovanje i kao takva je primjer drugim knjižnicama u Hrvatskoj i svijetu.

U programu Konferencije pozvana izlaganja održat će međunarodno priznati znanstvenici, stručnjaci i aktivisti u različitim zelenim područjima, i to iz Finske, Italije, Danske i Hrvatske.

Partneri Konferencije su Međunarodni savez knjižničarskih društava i ustanova (IFLA) – Radna skupina za okoliš, održivost i knjižnice (ENSULIB)Hrvatsko knjižničarsko društvo (HKD) – Komisija za zelene knjižnice i Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD). Konferencija se održava uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Sve dodatne informacije o Konferenciji dostupne su na njezinim službenim mrežnim stranicama. Sažetci radova mogu se prijaviti do 1. lipnja 2023. godine putem online obrasca, a sudjelovanje na Konferenciji moguće je prijaviti putem obrasca za registraciju.

[Produžen rok prijave izlaganja!]

Rok prijave izlaganja produžen je do 19. lipnja 2023. godine.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.