prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Lino posjetio Bogumilac

Nakon što je 2007. godine prvi puta ugostila manifestaciju Lino višebojac, Osnovna škola Bogumila Tonija iz Samobora 3. travnja 2014. godine ponovno je dobila tu priliku.

Riječ je o manifestaciji u sklopu koje se u svakoj školskoj godini održava po 24 natjecanja u osnovnim školama te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja. Pobjednici Lino višebojca uz pehar dobivaju i mogućnost odabira sportskog događanja u svijetu kojemu žele prisustvovati.

Program je vodio Roberto Anić, a gosti Josip Pavić, golman vaterpolo reprezentacije, rukometaši Zlatko Horvat i Stipe Mandalić i Boris Dvoršak, trener RK Zagreb, izazvali su veselje u prepunoj dvorani.

Manifestacija je započela u podne, a navijačku je atmosferu podigla i ravnateljica Milena Kolarec, pohvalivši dosadašnje sjajne rezultate koje su učenici osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora ostvarili na županijskim i državnim natjecanjima i poželjevši sreću svim sudionicima. Prisutne su pozdravili i dogradonačelnica Sanja Horvat Iveković i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat. Zagrijavanje je započelo plesom boravkaša i učenika 2. c razreda. Ema Volar, učenica 5. e razreda, svojom je pjesmom „Svijet po mom“ naznačila početak sportskih događanja, a navijači su jednoglasno pjevali navijačke pjesme, obojani navijačkim bojama i opskrbljeni navijačkim rekvizitima. Nošeni podrškom s tribina, odabrani su se učenici natjecali u nekoliko sportskih disciplina, a pobjedu su odnijeli učenici šestog i sedmog razreda. Uz natjecateljski dio, učenici su pokazali svoja znanja i vještine u nogometu, košarci, rukometu i skoku u dalj. Posebno je uzbudljivo bilo potezanje užeta, kako između učenika razredne nastave, tako i među učenicima predmetne nastave, a u svim su aktivnostima sudjelovali i gosti, što je razveselilo natjecatelje i gledatelje.

Vrhunac manifestacije svakako je bio proglašenje najboljih učenika koji će sudjelovati na završnom okupljanju za sve pobjednike školskih natjecanja. Na pobjedničko su se postolje popeli Nika Radek, učenica 6. f i Filip Ćelepirović, učenik 6. b razreda.  Najboljom navijačicom proglašena je Karolina Dragoša, učenica 5. e razreda, a 4. m razred proglašen je najboljom navijačkom skupinom. Manifestacija je ujedinila cijelu školu: od organizacijskog dijela u kojem su sudjelovali ravnateljica, profesori TZK, učitelji razredne nastave i profesori predmetne nastave, do izvedbenog dijela, koji je okrunjen sjajnim nastupima natjecatelja i jednako sjajnom podrškom navijača.

Nakon dvoranskog dijela uslijedila je novinarska konferencija koju su učenici organizirali u prostoru knjižnice. Gosti su bili obasuti različitim pitanjima, pa su tako odgovarali na pitanja o svojim sportskim počecima, razvoju karijere i planovima, ali i na pitanja o njihovim hobijima, slobodnom vremenu i modnim sklonostima.

Na novinarskoj je konferenciji predstavljena zbirka priča Zbirka iz Uvodne, autora Ive Crnolataca. To su priče o djeci koja počinju igrati rukomet u školskoj ekipi, namijenjene djeci, kao pomoć malim sportašima koji traže svoje mjesto u tom novom svijetu, ali i roditeljima i trenerima tih malenih sportaša. Ilustracije za ovo djelo napravila je profesorica Nevenka Miklenić.