prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Maker Faire festival u Tehničkom muzeju

U Zagrebu je održan 4. po redu Maker faire festival koji je okupio par stotina inovatora iz Europe i Amerike. U Tehničkom muzeju Nikola Tesla, posjetitelji su mogli od otpada i starih stvari napraviti nove te saznati kako spojiti nespojive elemente.

“Maker faire je jedno specifično događanje koje treba jednostavno vidjeti. Namijenjeno obiteljima sa djecom, familijama gdje različiti samozatajni pojedinci i grupe pokazuju sve ono što su tijekom godine radili i u svojim garažama, stanovima, podrumima i ovdje imaju priliku to pokazati”, rekao je Roberto Vdović, predsjednik Udruge FabLab, producent maker faira u Zagrebu.

Dodao je kako je ovo 4. Maker Fair u Zagrebu, drugi po redu ponovno u Tehničkom muzeju.

“Nekakav ponovni početak jer kada smo prvi organizirali 2019. onda nakon toga 2020. je bila pauza korona, prošle godine smo bili na Europskom trgu u limitiranom izdanju. I sada opet krećemo ispočetka, rekao je.

Gotovo preko 200 pojedinaca je došlo koji pokazuju preko 600 projekata. Kolege su došli iz Italije, Njemačke, Mađarske, Češke. Imamo goste iz Amerike i tu bi se posebno zahvalio američkoj ambasadi koja nas već treću godinu podržava. I evo iz čitave Hrvatske, od Dubrovnika do Vukovara i Varaždina. Dodao je i kako je dobna granica od 7 do 77.

“Ovdje se može zaista naći za sve dobne skupine nekakav interes. Teško mi je sada naglasiti nešto posebno, ali kolega je došao iz Berlina s jednom interaktivnom instalacijom koja je napravljena od metalnog otpada koja svira pomoću pneumatike. Tu su kolege iz Vinkovaca koji sviraju, odnosno vatra se igra i pleše u ritmu muzike. I takve stvari, vrlo neuobičajeno i koje se možda nigdje drugdje ne mogu vidjeti nego baš na Maker faireu”, zaključio je predsjednik Udruge FabLab.