prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međimurje uvodi digitalnu knjižnicu Oxford University Pressa u svoje škole

Potpisivanjem ugovora o poslovnoj suradnji na projektu ‘Read Your Way to Better English’, međimurskim osnovnim školama od ove školske godine omogućeno je besplatno korištenje više od 1000 naslova najvećeg svjetskog izdavača, Oxford University Pressa.

Oxford University Press je sveučilišni tisak Sveučilišta u Oxfordu. Ugovor su u četvrtak u Gradskoj vijećnici u Čakovcu s direktorom Profila Klett Daliborom Greganićem potpisali međimurski župan Matija Posavec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Profil Klett ovlašteni je zastupnik Oxford University Press-a na području Republike Hrvatske za prodaju pretplatničkih digitalnih kupona Oxford Reading Club-a, kojima se omogućuje pristup digitalnoj knjižnici putem kodova koje izdaje Oxford University Press.

Župan Posavec naglasio je kako će Županija i Grad snositi troškove kupnje pristupnih kodova kako bi škole mogle sudjelovati u projektu što je sveukupno 300-tinjak učenika u 15 škola koje su u ingerenciji Županije.

„To je broj učenika koji su zainteresirani za uključenje u ovaj pilot projekt za razdoblje od 8 mjeseci, a nadam se da će isti motivirati i druge učenike i njihove učitelje da se uključe, potaknu u njima čitalaštvo na engleskom jeziku. Ovo za nas u Međimurju predstavlja još jednu inovativnu metodu učenja i vjerujem da će rezultirati dodatnom motiviranošću naših učenika“, rekao je Posavec.

Digitalna knjižnica učenicima je na raspolaganju sve do lipnja 2023. kada će se procijeniti učinkovitost za djecu i njihove mentore. S područja Grada Čakovca u projekt će se uključiti 83 učenika I., II., III. osnovne škole i Osnovne škole Ivanovec.

„Omogućavanjem besplatnog pristupa digitalnoj knjižnici našim osnovnoškolcima, učenicima i njihovim učiteljima dajemo moćan alat za koji sam sigurna da će znati iskoristiti. Drago mi je i jasna je poruka što je sjever Hrvatske prvi u zemlji prepoznao potencijal ovog projekta”, rekla je Cividini.

Greganić je naglasio kako se nakon izvrsne suradnje Županije i Grada kod otvaranja digitalne učionice budućnosti na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu stvorila prilika za novi projekt. Zaključio je kako je Međimurska županija prepoznata kao predvodnik progresivnih ideja, koja razvija kvalitetu obrazovanja i važnosti podrške izvrsnosti i pismenosti svojih učenika.