prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni stručni skup/webinar: „Čitanjem do uključenosti”

Dana 2. listopada 2020. godine putem Zoom platforme održat će se stručni skup/webinar pod nazivom “Čitanjem do uključenosti”. Suorganizatori su Zagrebačko knjižničarsko društvo, Gradska knjižnica Subotica, Hrvatska čitaonica i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, a organiziran je u okviru XIX. Dana hrvatske knjige i riječi, dana Balinta Vujkova.

Stručni skup bavit će se knjižničnim programima i uslugama koje knjižnice provode i nude, a namjenjuju ih djeci i mladima s posebnim potrebama, uključujući djecu i mlade s teškoćama u razvoju, ali i one koji žive u specifičnim okolnostima ili su na bilo koji način deprivirani (djeca i mladi u ruralnim područjima, iz geografski udaljenih područja, na dugotrajnom liječenju u bolnicama, koji žive u teškim socijalnim i ekonomskim prilikama itd.).

Djeci i mladima se kroz različite programe nastoji olakšati školovanje, druženje s vršnjacima i svakodnevni život u zajednici. Stoga je, za dobrobit djece važna suradnja sa zajednicom, izgradnja specifičnih zbirki i integracija djece u postojeće programe narodnih knjižnica.

 

Više informacija o stručnom skupu potražite na mrežnim stranicama Hrvatskog knjižničarskog društva.