prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni znanstveni skup Enciklopedika 2020.

U povodu obilježavanja 70. obljetnice osnutka, Leksikografski zavod Miroslav Krleža organizira međunarodni znanstveni skup Enciklopedika 2020 – dosezi i izazovi, koji će se održati od 15. do 17. listopada u Zagrebu i online putem Zoom platforme.

Leksikografski zavod Miroslav Krleža središnja je hrvatska leksikografska ustanova. Utemeljen je 5. listopada 1950. godine na poticaj književnika i erudita Miroslava Krleže.

Sedamdeseta obljetnica Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža, utemeljenoga 1950. na stoljetnoj baštini hrvatske enciklopedike i leksikografije, povod je za promišljanje dosadašnjih dosega, trenutačnoga stanja i (ne)predvidljive budućnosti enciklopedike u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Organizatori ističi da bi – okupljajući stručnjake, kako u enciklopedici i leksikografiji tako i u pojedinim znanstvenim granama, željeli raspravljati u trima povezanim tematskim cjelinama, napose s obzirom na stanje i mogućnosti digitalne enciklopedike, pojedine struke i nazivlje te enciklopedičku obradbu životopisa, pri čemu navedenu podjelu na podrobnije smjernice valja shvatiti kao poticaj, a ne kao obvezu.