prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Mogućnosti implementacije aktivnosti i ishoda Erasmus+ projekta u nastavi Hrvatskoga jezika – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine  predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Erasmus+  projekti dobar su način učenja i za učenike i za učitelje. U Osnovnoj školi Molve i kod zemalja partnera Finske, Španjolske, Grčke, Njemačke i Poljske, nakon provedene  inicijalne SWOT analize, iskristalizirala se zajednička potreba i interes za poticanjem na čitanje i pisanje. Tako je nastao projekt  R.A.I.N.B.O.W. (Reading Awakens Imagination, Nourishes Brain, Opens Worlds) u kojemu se našlo puno aktivnosti koje koreliraju s aktivnostima i ishodima nastave Hrvatskoga jezika. Osmišljena je „živa knjižnica“ (live library), stvarane su suradničke priče (colaborative story), ilustrirani su i prevođeni recepti po kojima su učenici sami kuhali, stvoren je kalendar s učeničkim portretima književnika zemalja partnera, osmišljeno je natjecanje za digitalnu emoji-priču na eTwinningu itd. O svemu ćemo detaljnije na webinaru. Ostvarenim i planiranim aktivnostima podržavamo i pratimo Nacionalnu strategiju za poticanje čitanja i viziju „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi“ i nastavljamo jačanje europske dimenzije u našoj školi.

Predavačica je Marija Halaček, Osnovna škola Molve.

Webinar će se održati u petak, 31. siječnja 2020. godine, u 15 sati. Predviđeno je vrijeme trajanja webinara jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje se mogu pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/9289.

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.