prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Multimodalna pismenost

Srednje škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića početkom je svibnja ugostila učenike i nastavnike iz Turske, Rumunjske, Poljske, Litve i Češke u sklopu Erasmus+ KA220 projekta „Multimodal Mindset“.

Nakon izrade materijala za poučavanje multimodalne pismenosti te pilotiranja istih s nastavnicima, od 2. do 4. svibnja ti isti su materijali pilotirani i s učenicima partnerskih zemalja. Prvi je dan bio posvećen kreativnoj drami, drugi digitalnom pripovijedanju, a treći medijskoj pismenosti. U različitim aktivnostima koje su bile temeljene na kinestetičkom, vizualnom i audio učenju te čitanju i pisanju, učenici su sudjelovali u kreiranju različitih multimodalnih tekstova koji u sebi sadrže dva ili više različitih načina komunikacije (vizualni, lingvistički, prostorni, slušni i gestualni) te su izradili digitalne priče, TikTok videe, memove i reklame kao i igrali različite uloge.

U sklopu projekta, učenici su također posjetili TV Zapad i ZFM Zaprešić gdje su iz prve ruke mogli vidjeti i isprobati kako televizija i radio funkcioniraju. Poslijepodneva su bila posvećena druženju i obilascima Zaprešića i Zagreba. Nakon uspješno provedenog pilotiranja aktivnosti vezanih uz digitalno pripovijedanje, medijsku pismenost i kreativnu dramu, nastavnici će izraditi Multimodal Toolkit sa scenarijima učenja kao i video tutoriale čime se projekt polako privodi kraju.