prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Multimodalnost u nastavi

Krajem studenog nastavnice Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića sudjelovale su na TPM (Transnational Project Meeting) sastanku u sklopu Erasmus+ KA220 projekta “Multimodal Mindset”.

Zajedno s partnerima iz Češke, Litve, Poljske, Rumunjske i Turske, a u sklopu “Multimodal Mindset (MSet)” projekta, nastavnice škole sudjeluju u promociji multimodalnosti te izradi materijala koje za cilj imaju pomoći nastavnicima poučavati multimodalnu pismenost u razredu.

Projekt “Multimodal Mindset (MSet)” se bavi multimedijskom pismenošću i za cilj ima izraditi materijale koji će pomoći nastavnicima u poučavanju multimodalne pismenosti. U projektu se naglasak stavlja na medijsku pismenost, kreativnu dramu i digitalno pripovijedanje kao načine koji će nam pomoći razviti multimodalnu pismenost.

Na sastanku su nastavnici dali osvrt na provedene aktivnosti u svojim zajednicama – provedeni upitnici o multimodalnosti te povratne informacije o planiranim nastavnim aktivnostima vezanim uz medijsku pismenost, kreativnu dramu i digitalno pripovijedanje. Drugi dio sastanka bio je posvećen izradi Multimodal Literacy Toolkita kao i pripremi LTT aktivnosti koje će se održati u Zaprešiću. Za obje aktivnosti zadužena je škola. Nastavnice Ankica Šarić i Helga Kraljik pripremile su predloške za izradu scenarija učenja i video tutoriala. Cilj je projekta nakon održanog LTTa predstaviti Multimodal Literacy Toolkit koji će se sastojati od scenarija poučavanja u pdf i video obliku. Sami scenariji poučavanja bit će pilotirani u svim školama partnera te na LTT aktivnostima u školi s učenicima partnerskih zemalja.