prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Na obalama Crnoga mora doživjeli smo još jedno nezaboravno Erasmus iskustvo

Učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića: Noa Jurić Šinkec (4.b), Antonija Šuker (3.c) i Simona Vargek (3.c)  u pratnji svojih profesorica: Keti Bradanović, Marine Krstanović, Zdravke Kramarić i Zvonimire Špoljar sudjelovali su u Turskoj na Erasmus KA229 projektu pod nazivom Raising Responsible Citizen, od 4. do 8. studenoga 2019. godine.

Tema za učenike bila je: Future Active and Responsible Citizens: Volunteering As An Exercise of Democracy, a za profesore: New Methodology: How Can Blended Learning Approach Improve  Students’ Success.

I nastavnici su u turskim razredima odradile nekoliko aktivnosti. Profesorice Kramarić i Špoljar održale su predavanje međunarodnoj skupini učenika i profesora s temom Blending Borders in Croatia, a odslušale su i predavanja svojih kolega. Portugalski profesori izlagali su na temu: Key Competences in the Active Citizenship, poljski: Volunteering as a Part of Learning, a grčki: Gamification in Classroom.

Prof. Kramarić i Špoljar održale su i radionicu za međunarodnu skupinu učenika – Generation Y for the Children in Need: Confidence – Generation Y for the Children in Need, a sudjelovale i na radionicama ostalih zemalja (Portugal: Generation Y: Volunteering; Poljska: Generation Y: A blood donation; Grčka: Generation Y: Accepting Differences).

Nastavnici su sudjelovali i na izlaganjima domaćina na engleskom jeziku, tzv. job shadoving (Turkish language teacher:Turkish Language and Language Families That the Partner Countries Belong to; Geography teacher: Is Location determinant on LanguageDiversity? English teacher: Why do I have to speak English?).

Posjetili su i obližnju osnovnu školu, ali i srednju školu za djecu s posebnim potrebama.

Osim toga, tijekom projekta bilo je i zanimljivog izvanučioničkog učenja pa smo tako posjetili gradić Ordu, obližnju Fatsu, Samsun (selo Amazonki), obišli Tokat i špilju Baliku kao i predivni gradić Amasyju u unutrašnjosti.

Osim što smo kući donijeli zaslužene certifikate, ponijeli smo i predivna sjećanja na nezaboravno tursko iskustvo, ojačali stara prijateljstva i stvorili mnoga nova, a putujući naučili i mnogo o kulturi zemlje domaćina – Turskoj te još više podigli svijet svojih učenika o odgovornom građanstvu što je i tema ovog međunarodnog projekta.