prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu harvestira hrvatski web

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u sklopu programa Hrvatski arhiv weba od 2004. selektivno prikuplja obvezni primjerak online publikacija (Zakon o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti čl. 37-41 i Pravilnik o obveznom primjerku).

Kako bi se upotpunio opseg arhiviranih mrežnih publikacija, Knjižnica će jedanaesti put pobirati (harvestirati) sadržaje objavljene na nacionalnoj domeni hr. Pobiranje cijele domene podrazumijeva prikupljanje svih javno dostupnih sadržaja u zadanome vremenu na aktivnim domenama hr, com.hr i iz.hr.

Svi prikupljeni sadržaji bit će javno dostupni u sklopu stranice Hrvatskoga arhiva weba.

Pobiranje će za Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu obavljati Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce).

Robot-pobirač dolazi s IP adrese 161.53.3.11 i predstavlja se kao Mozilla/5.0, a pobirat će i mrežna sjedišta koja imaju selektivno restriktivne postavke.

Više o Hrvatskome arhivu weba.