prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Najava 12. smotre dani E-medica 2019.

Godišnja Smotra Dani E-medica dio je E-medice – nacionalnog projekta povezivanja svih zdravstvenih škola u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te brojnih drugih škola, u jedinstvenu zajednicu.

Cilj ove smotre razmjena je stečenih znanja i iskustava u strukovnome obrazovanju, podizanje kvalitete općeg nastavnog procesa i međusobnog upoznavanja, te promoviranje uporabe novih IK tehnologija u školama (kako za učenike, tako i nastavnike). Pored zdravstvenih škola iz Republike Hrvatske i  partnerskih škola koje nisu dijelom obrazovnog sektora Zdravstvo, projekt je izazvao zanimanje izvan naših granica te su mu se do sada priključile slovenske zdravstvene škole, dio zdravstvenih škola iz Srbije, Makedonije i Federacije Bosne i Hercegovine.

12. Smotra Dani E-medice 2019 održat će se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencije za odgoj i obrazovanje i CARNET-a te programskog i organizacijskog odbora projekta E-medica u Termama Tuhelj (Hotel ''Well'') od 4. do 7. travnja 2019. godine.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao pokrovitelj ove smotre otvorila je za strukovne nastavnike – sudionike smotre mogućnost prijave preko sustav EMA. Ove godine na smotri sudjeluje preko tri stotine učenika srednjih škola i njihovih mentora iz trideset četiri  škole, a u četiri dana druženja predstaviti će trideset tri zajednička učenička projekta. Kako je fokus smotre na samim učenicima, upravo oni samostalno će prezentirati svoje strukovne radove koje su tijekom prošle školske godine izradili kao zajedničke učeničke projekte u suradnji dviju do pet različitih škola iz Hrvatske i inozemstva. Teme su temeljene na zdravstvu i primjeni novih informacijsko komunikacijskih tehnologija u školama.

Nacionalni projekt E-medica pokrenula je 2005. godine Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, uz potporu svih hrvatskih zdravstvenih škola, a afirmirao se 2006. godine kao pilot-projekt CARNET-a, uz veliku potporu tvrtke Microsoft Hrvatska. Od tada do danas ostvareni su respektabilni rezultati u povezivanju i inovativnom korištenju novih IK tehnologija u strukovnim školama, povezivanju zajednica, promoviranju novih znanja i poučavanja, te uporabi video konferencija u strukovnoj nastavi.

 

Vijest je preuzeta s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.