prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Najava 13. smotre “Dani E-medica 2020”

Okupljanje i prezentacija suradničkih učeničkih radova u projektu „E-medica“, održat će se na 13. Smotri „Dani E – medica 2020.“ od 2. do 5. travnja 2020. u Termama Tuhelj.

Smotra „Dani E-medica“ dio je nacionalnog projekta „E-medica“, projekta  povezivanja svih zdravstvenih škola Hrvatske u jedinstvenu zajednicu, a koja za cilj ima promoviranje uporabe novih IK tehnologija u zdravstvenim školama (kako učenika, tako i nastavnika), razmjenu stečenih znanja i iskustava u strukovnom obrazovanju, podizanje kvalitete općeg nastavnog procesa i međusobnog upoznavanja. Pored 26 zdravstvenih škola iz Republike Hrvatske, projekt je izazvao interes izvan naših granica, tako da su mu se do sada priključile sve slovenske zdravstvene škole (Maribor, Ljubljana, Celje, Novo Mesto i Postojna), šest zdravstvenih škola iz Srbije (Beograd, Sremska Mitrovica i Kikinda), dvije škole iz Bosne i Hercegovine (Sarajevo) te Zdravstvena škola iz Makedonije (Skopje).

Svake godine u projektu sudjeluje preko 300 učenika i 80 nastavnika iz Hrvatske i inozemstva, a kroz 25-35 učeničkih projekata prezentiraju svoja istraživanja, radove, škole, gradove i države te najvažnije, razmjenjuju iskustva, druže se i upoznaju.

13. Smotra „Dani E-medice 2020.“ održat će se pod okriljem Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske. Ove godine na Smotri sudjeluje do 300 srednjoškolaca i njihovih mentora iz 28 škola, a u četiri dana druženja predstavit će 34 zajednička učenička projekta. Kako je težnja da su učenici u centru našeg rada, oni samostalno prezentiraju svoje strukovne radove, projekte koje su u prošloj školskoj godini izradili kao zajedničke učeničke istraživačke projekte kroz suradnje dvije do pet različitih škola iz Hrvatske i inozemstva. Teme su bazirane na kurikularnim pristupima obrazovanja u zdravstvu te primjeni novih informacijsko komunikacijskih tehnologija u školama. U okviru Smotre organizira se i dvodnevni stručni skup za nastavnike. Više informacija o projektu „E-medica“ i 12. Smotri „Dani E-medica 2019.“ dostupno je na mrežnoj stranici http://www.e-medica.hr.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.