prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Najava okruglog stola o učiteljima budućnosti u sklopu priprema za predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije

U prvom semestru 2020. godine Republika Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije te u vezi s tim Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH priprema i razrađuje prioritetne teme vezane uz područje obrazovanja. Jedno od prioritetnih tematskih područja predsjedanja u području obrazovanja su i učitelji budućnosti, a ovom temom nastojat će se identificirati vještine i kompetencije učitelja na svim razinama obrazovanja i iz svih dijelova sustava odgoja i obrazovanja te osposobljavanja i usavršavanja.

Učitelji budućnosti imaju ključnu ulogu u pripremi pojedinaca za obavljanje poslova budućnosti, a koji su obilježeni mnogobrojnim izazovima koje nose znanstvene, tehnološke i društvene promjene.

Slijedom navedenog, u srijedu, 29. svibnja 2019. godine, s početkom u 10 sati, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se okrugli stol na temu učitelja budućnosti, kao važan korak u razradi teme i pripremi što kvalitetnijih podloga za daljnju raspravu.

Cilj je okruglog stola okupiti hrvatske stručnjake koji se ističu svojim znanstveno-istraživačkim radom vezanim uz učenje i poučavanje i koji će predstaviti svoju viziju, kao i izazove u razvoju profesije učitelja na svim razinama obrazovanja razmatrajući temu iz perspektiva inicijalnog obrazovanja učitelja, stručnog usavršavanja učitelja, razvoja nastavničkih kompetencija, razvoja digitalnih kompetencija, primjene umjetne inteligencije u poučavanju, sudjelovanja u životu lokalne zajednice i drugih relevantnih perspektiva.

Okruglim stolom moderirat će ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, a na njemu će sudjelovati četiri panelista.

Ovo je prvi od dvaju okruglih stolova koje Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira na temu – Učitelji budućnosti.

Drugi okrugli stol održat će se u srijedu, 19. lipnja 2019. godine.

Prijave za okrugli stol nalaze se na sljedećoj poveznici:

http://www.kvalifikacije.hr/hr/form/okrugli-stol-ucitelji-buducnosti

Pitanja se mogu uputiti na e-adresu: hrpres2020.obrazovanje@mzo.hr.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.