prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Naknadne prijave, promjene i odjave ispita državne mature

Naknadne prijave, promjene i odjave ispita državne mature propisane su Pravilnikom o izmjenama i dopunama pravilnika o polaganju državne mature članak 10. i 11.

Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o polaganju državne mature Članak 10. stavak 6. propisuje opravdane razloge za naknadnu prijavu ispita.
Opravdani razlozi za naknadnu prijavu ispita mogu biti:

  • teži zdravstveni problemi u vrijeme prijava ispita
  • smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća te drugi opravdani razlozi.


Naknadne prijave i promjene ispita

Rok: do 2. svibnja 2021. (uključujući i taj dan)

Kako se može naknadno prijaviti ispit ili promijeniti prijavljeni ispit/razinu ispita?

Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj zamolbu za naknadnom prijavom ili promjenom prijavljenoga ispita dostavljaju Školskom ispitnom povjerenstvu koje donosi odluku o opravdanosti zahtjeva i o tome obavještava Centar.

Za postupak naknadne prijave ispita, promjene prijavljenih ispita i promjeni razine ispita učenici se trebaju javiti ispitnome koordinatoru u školi.

Ostali kandidati zamolbu s priloženom dokumentacijom iz koje je vidljiva  opravdanost razloga za naknadnom prijavom, promjenom ispita ili promjenom razine ispita, dostavljaju Centru putem e-pošte naknadna.prijava@ncvvo.hr

Obrasci zamolbe:

Uz popunjeni obrazac zamolbe za naknadnom prijavom ispita, promjenom ispita ili promjenom razine prijavljenoga ispita potrebno je dostaviti  skeniranu/slikanu dokumentaciju kojom se dokazuje razlog i opravdanost neprijavljivanja ispita ili promjene ispita u propisanom roku od 1.12.2020. do 15.02.2021.
Nepotpune zamolbe Povjerenstvo Centra neće razmatrati.

Odjave ispita

Rok: do 2. svibnja 2021. (uključujući i taj dan)

Kako se prijavljeni ispiti odjavljuju

  1. Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ispite odjavljuju u svojim školama, na način da se jave ispitnome koordinatoru u školi, koji će ih uputiti u daljnje postupanje.
  2. Ostali kandidati javljaju se Centru putem e-pošte odjava@ncvvo.hr nakon čega će dobiti naputak o daljnjim postupcima.
    Za dodatne informacije i pomoć s pitanjima ko . ja se odnose na državnu maturu pristupnicima su na mrežnoj straniciwww.postani-student.hr, dostupni Priručnici za prijavu ispita državne mature prema kategorijama pristupnika s detaljnim informacijama.

Za dodatna pitanja možete se javiti telefonom na broj Infocentra: 01 4501 899 ili e-poštom info.centar@ncvvo.hr

 

Vijest je prenesena s mrežne stranice Postani student