prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nakon dvije godine LiDraNo opet održan uživo

U Vodicama se od 25. do 29. travnja, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održava 31. Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo (2022) najboljih radova učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Nakon dvije godine online susreta prilagođenih pandemijskim uvjetima, ovogodišnji LiDraNo okupio je u Vodicama uživo više od 500 učenika i njihovih mentora.

Tijekom cijeloga tjedna, članovi prosudbenih povjerenstava, književnici, filmski i kazališni glumci i redatelji, dramski pedagozi i novinari, s učenicima i njihovim mentorima vode razgovore i okrugle stolove o literarnim, dramskim i novinarskim radovima, radijskim emisijama i školskim listovima.

U razgovoru, i na radionicama učenici i mentori imali su priliku usvojiti nova znanja, tehnike i metode u osmišljavanju i izvedbi dramskih nastupa, pisanju literarnih i novinarskih tekstova, izradi školskih listova i stvaranju radijskih emisija.

Smotrom LiDraNo želi se razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo, njegovati hrvatski jezik u govoru i pismu, otkrivati, pratiti i poticati posebne sklonosti učenika, njihove sposobnosti i kreativnosti u novinarskom, literarnom i dramskog izrazu.

Svečano zatvaranje Smotre za učenike i mentore osnovnih škola održano je u srijedu 26. travnja. Za kraj učenici su pročitali najuspješnije literarne i novinarske radove, predstavljeni su školski listovi, poslušana najuspješnija radijska emisija i izvedeni dramski nastupi učenika koji su kazivali poeziju i izvodili monologe.

Predstavljanje najuspješnijih radova i završnica za srednje škole održat će se u petak, 29. travnja 2022. u 12 sati u dvorani Vodice hotela Imperial.