prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nastavnice Marina Vukančić (OŠ Ive Andrića Zagreb) i Jasmina Kljunić (Upravna škola Zagreb) predstavile iznimne rezultate svojih škola na međunarodnom simpoziju projekta CRISS

U sklopu projekta CRISS, 14. studenog 2019. godine, u Heraklionu na Kreti održan je završni simpozij o usvajanju digitalne kompetencije – Symposium on Acquiring Digital Competence in the classroom: the experience of primary and secondary schools in Europe. 

Hrvatsku su predstavile dvije nastavnice, Marina Vukančić iz Osnovne škole Ive Andrića Zagreb i Jasmina Kljunić iz Upravne škole Zagreb, čiji su učenici postigli najbolje rezultate u Hrvatskoj vezano za razvijanje i stjecanje digitalne kompetencije. Osim u Hrvatskoj, riječ je i o najboljim rezultatima u Europi. Njihov je uspjeh naišao na veliko zanimanje i priznanje europskih partnera te pozive za daljnju suradnju na europskim projektima vezano uz razvoj digitalne kompetencije u obrazovanju.

Osim nastavnika, na završnom su simpoziju sudjelovali i drugi pozvani gosti predavači – zamjenica ministra obrazovanja Grčke, savjetnici iz Europske komisije i znanstvenici iz područja obrazovanja i digitalizacije obrazovanja. Europska unija planira sustavno ulaganje u razvoj digitalne kompetencije. Poziv za sljedeći projekt vrijedan 2 milijuna eura otvoren je do ožujka 2020., a u planu je i veliki višemilijunski poziv za usustavljivanje obrazovanja u Europskoj uniji.