prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Natječaj za kratku priču “Marija Jurić Zagorka”

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka', na kojem mogu sudjelovati punoljetni/e autori/ce iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku, svaki sa samo jednim radom.

Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Natječaj je otvoren do 1. siječnja 2021.!

Priča ne smije prije slanja na natječaj biti objavljena, a može imati najviše 15000 znakova s prazninama.
 
Kratke priče označene šifrom šalju se u elektroničkom obliku na e-adresu zagorkupricu.vrbovec@gmail.com, a rješenje šifre i osobni podaci autorice/autora (šifra, puno ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, e-adresa i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).
 
Nepotpune prijave i radovi neće se uzimati u obzir za ocjenjivanje.
 
Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu:

  • prva nagrada u iznosu od 3.000,00 kuna neto
  • druga nagrada u iznosu od 2.000,00 kuna neto
  • treća nagrada u iznosu od 1.000 kuna neto.

 
Nagrađene kratke priče, ali i još nekoliko priča prema odabiru žirija, bit će objavljene na mrežnim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec.
 
Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 6. ožujka 2021. godine u povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.
 
Literarne, novinarske i likovne radionice za djecu i mlade održat će se 4. i 5. ožujka 2021. u prostoru Narodne knjižnice Vrbovec, u sklopu Književnih dana Marije Jurić Zagorke.
 
Program je osmišljen prema ideji Irene Skopljak Barić.