prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Natječaj za najbolje umjetničke mrežne stranice i blogove

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb raspisalo je natječaj za najbolje umjetničke mrežne stranice i blogove koji je otvoren do 1. ožujka 2019. godine, a po završetku natječaja, odabrane umjetnike i njihove mrežne stranice predstavit će na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici''. 

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2019. godine i namijenjen je likovnim umjetnicima svih generacija, koji na internetu imaju postavljene svoje mrežne stranice ili blogove koje su sami izradili, te na njima predstavili svoja likovna djela. U obzir dolaze slikari, kipari, slikari-grafičari, ilustratori, kao i strip-crtači, s napomenom da će prednost na natječaju imati profesionalni likovni umjetnici, kojima je njihova umjetnička aktivnost glavno zanimanje, priopćio je HDLU Zagreb. Napominje da su dobro došli i umjetnici izvan Hrvatske, koji su svoje mrežne stranice izradili služeći se hrvatskim ili srodnim jezicima.

HDLU Zagreb navodi da je natječaj pokrenuo u želji da potakne razvoj digitalne pismenosti hrvatskih likovnih umjetnika, kao i inovativne načine prezentiranja likovne umjetnosti na internetu.

Do 1. ožujka 2019. umjetnici trebaju na e-adresu udruge poslati poveznicu na svoju aktivnu mrežnu stranicu ili blog, uz profesionalnu biografiju i opis svog dosadašnjeg umjetničkog djelovanja. Na natječaju će posebno vrednovati dizajn mrežne stranice, preglednost i urednost postavljenih sadržaja, jasnoću navigacije po stranici za posjetitelje, kao i kvalitetu prezentiranih likovnih radova. Zanimljivi su i umjetnici koji se bave likovnom teorijom, te na svojoj mrežnoj stranici ili blogu pišu o svom radu, o svojoj profesiji, kao i o radu svojih kolega. Vrednovati će i kvalitetu virtualnih galerija, postavljenih na mrežnim stranicama.

Po završetku natječaja, odabrane umjetnike i njihove stranice bit će predstavljeni na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici'', uz kratku recenziju uredništva portala o svakoj mrežnoj stranici ili umjetničkom blogu.

Tekst natječaja dostupan je putem poveznice https://hdlu-zagreb.hr/.