prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu

“Knjiga u centru”, organizator književno-likovne nagrade “Ovca u kutiji” za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2019. godine do listopada 2020. godine. Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori, a šalju se do 16. listopada 2020. godine.

Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod domaćeg nakladnika. Ilustracije smiju biti djelo umjetnika iz drugih zemalja ukoliko su naslikane prema originalnom tekstu izvorno napisanom na hrvatskom jeziku. Slikovnice mogu biti namijenjene bilo kojoj čitateljskoj dobi. Pri procjeni kvalitete pazit će se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata.
 
Ilustrirane zbirke pjesama, ilustrirane zbirke priča te stripovi ne spadaju u književnu formu slikovnice te se neće uzimati u obzir prilikom žiriranja.
 
Natječaj je javan, a slikovnice se u pet (5) primjeraka isključivo poštom šalju na adresu:
Knjiga u centru
Crnojezerska 20
10090 Zagreb
 
Uz knjige, obavezno poslati kontakt adresu, telefon, e-adresu nakladnika i autora te naslovnicu slikovnice u JPG formatu (300 dpi).
 
Dodijelit će se nagrada OVCA U KUTIJI stručnog žirija (Ranka Javor, Anda Bukvić Pažin, Davor Pavelić) te nagrada OVCA U KUTIJI dječjeg žirija.
 
Nagrade se sastoji od skulpture OVCA U KUTIJI i novčanog iznosa.
 
Nagrade OVCA U KUTIJI dodijelit će se 14. studenoga u 20 sati na Interliberu (pozornica paviljona 6) Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15. u sklopu Festivala PAZI, KNJIGA! (ukoliko to bude moguće).
 
Knjige poslane na natječaj se ne vraćaju.
 
Kontakt e-adrese su: knjigaucentru@yahoo.com i zoranpongrasic@yahoo.com.