prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Natječaj za srednje škole “Surađujmo za vode”

U okviru organiziranja 8. Parlamenta mladih sa sliva rijeke Save koji će se održati 31. svibnja i 1. lipnja 2019. godine u pograničnom području Slovenije i Hrvatske na rijeci Sutli (Kumrovec, Vonarje, Kozjanski park), Međunarodna komisija za sliv rijeke Save (Savska komisija) raspisuje za učenike srednjih škola natječaj za rad na temu „Surađujmo za vode“. 

Na natječaju se mogu prijaviti  učenici srednjih škola država koje dijele sliv rijeke Save i članice su Savske komisije (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Srbija). Svaka škola može sudjelovati s jednim ili više timova učenika koje vodi mentorom (profesorom).
Zainteresirani mogu svoje radove na temu „Surađujmo za vode“ prijaviti do 6. svibnja 2019. godine. U radu je potrebno opisati postojeći slučaj različitih interesa korisnika vode koji se dogodio ili se događa u lokalnoj zajednici te način na koji se mogu riješiti potencijalni sporovi između različitih dionika (lokalna zajednica, industrija, poljoprivreda, hidroenergetika, plovidba …).
 
Potrebno je izraditi i video zapis u obliku reportaže u trajanju od 2 do 3 minute, s kratkim prikazom rada. 
 
Detaljnije informacije dostupne su u dokumentu koji sadrži propozicije natječaja te putem mrežnih stranica Savske komisije. Prijavnica za natječaj je dostupna ovdje.
Za više informacija o natječaju zainteresirani se mogu obratiti puten telefona +385 01 4886 960 ili e-adrese isrbc@savacommisson.org.