prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Noć knjige 2020.

Noć knjige je manifestacija koja se organizira kako bi se potaknulo čitanje, promicanje knjige i javno raspravljalo o položaju knjige i vrijednosti u suvremenome društvu. Povod za to pružaju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja). Noć knjige 2020. održat će se u četvrtak, 23. travnja. 

Programi i prodajne akcije koje se planiraju u Noći knjige 2020. mogu se prijaviti do petka, 27. ožujka putem online prijavnice. Nakon ovoga roka i dalje će biti moguće prijavljivati programe i akcije, no prijavljenima nakon 27. ožujka ne može se garantirati da će na vrijeme dobiti promidžbene materijale niti da će njihov program biti predstavljen u programskoj knjižici.

Postojeći korisnici, svi koji su već sudjelovali u Noći knjige, svojemu računu pristupaju koristeći iste podatke za prijavu kao i prethodnih godina. Novi sudionici mogu se registrirati putem obrasca za registraciju, a zatim prijaviti programe i akcije. Molimo vas da proučite Upute za prijavu programa u Noći knjige 2020.

U Noći knjige 2020. pozivaju se svi da posebnu pozornost posvete temi Knjige koje su mijenjale svijet. U svijetu zahvaćenom alarmantnim vijestima o klimatskim promjenama i posljedicama koje one imaju za čovjeka i ostala stvorenja na planeti, želja je istražiti kolika je snaga i utjecaj knjige kao pokretača mogućih promjena.

Aktivnosti se mogu redovito pratiti na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige.

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Hrvatska udruga školskih knjižničara, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.