prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nova izložba na portalu Virtualne izložbe NSK

Virtualne izložbe Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu obogaćene su još jednom zanimljivom izložbom pod nazivom Središnja knjižnica FER-a – 60 godina djelovanja.

Izložba donosi kratak pregled nastanka Središnje knjižnice Fakulteta elektrotehnike i računarstva te kroz posebne zbirke pokazuje raznolikost fonda i bogatu ostavštinu tehničkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

U više od pola stoljeća djelovanja Središnja knjižnica FER-a izgradila je poslovanje na temeljima postavljenima šezdesetih godina dvadesetoga stoljeća – na načelima koja zagovaraju potpomaganje obrazovnoga, stručnoga i znanstvenoga rada u području tehničkih znanosti, dok u suvremenome okružju visokoškolskoga sustava razvija svoju djelatnost utirući put otvorenoj znanosti, diseminaciji znanja i znanstvenoj čestitosti, stavljajući pritom potrebe svojih korisnika uvijek na prvo mjesto.

U skladu s promjenama koje je u knjižničnu djelatnost donio razvoj i primjena informacijsko-komunikacijskih tehnologija te informatizacije društva općenito, mijenja se i poslovanje, ali pridržavajući se načela struke i prihvaćajući potrebe svojih korisnika. Središnja knjižnica danas se sastoji od središnje knjižnične zbirke i dislociranih zbiraka 12 fakultetskih zavoda, a fond broji gotovo 72 000 primjeraka knjižne građe i 95 000 svezaka časopisa. Posebno se ističu zbirke: Stara i vrijedna građa, Velikani tehničkih znanosti (Zbirka Lončar, Zbirka Plohl i Zbirka Šantić) i Žene u znanosti.

Stoga je posebno vrijedna ova virtualna izložba koja spaja klasičnu građu s modernim informacijskim tehnologijama, što Fakultet elekrtotehnike i računarstva umnogome i godinama sustavno čini svojom osnovnom djelatnošću.