prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Novi ciklus edukacija za djelatnike knjižnica, arhiva i muzeja

Od 13. listopada 2020. godine započeo je novi, treći ciklus edukacije za primjenu Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima. Tema ovogodišnjeg ciklusa je implementacija Pravilnika u informacijskim sustavima.

Kao i prošle godine, ciklus će se održati u suradnji s “Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara” i obuhvatit će deset cjelina. Novost je da će se ove jeseni, zbog nepredvidljive epidemiološke situacije, sve cjeline održati u obliku webinara.

Prva cjelina bit će uvod u Pravilnik, s posebnim naglaskom na njegovu primjenu u pojedinim metapodatkovnim formatima i sustavima, kao i na preporuke za izradu plana implementacije. Cjeline koji slijede bavit će se promjenama koje Pravilnik donosi u opisu pojedinih vrsta građe i mogućnostima integracije ovih promjena u sadašnju praksu.

Posljednja cjelina u ciklusu bit će posvećena budućim praksama, odnosno objavljivanju Pravilnika u obliku ontologije kako bi se mogao rabiti u okruženju povezanih podataka.

Raspored održavanja webinara može se pronaći ovdje.

Točan sat bit će objavljen nekoliko dana uoči održavanja pojedinog tečaja, kad će se otvoriti i mogućnost prijave.