prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje 146. rođendana Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije, koji upravlja memorijalnim stanom Marije Jurić Zagorke, poziva sve zainteresirane da se do ponedjeljka 4. ožujka 2019. godine priključe obilježavanju 146. Zagorkinog rođendana. Program počinje u četvrtak Otvorenim vratima Stalnog postava Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke na zagrebačkom Dolcu.

Uz stručno vodstvo, posjetitelji će saznati informacije o Zagorkinom privatnom životu, književnoj karijeri, aktivističkom i feminističkom djelovanju te svjetski priznatom angažmanu u političkom novinarstvu. Isti program, u isto vrijeme, od 11 do 16 sati, ponavlja se i u nedjelju, 3. ožujka.

Petak, 1. ožujka poslijepodne rezerviran je za Zagorkarium, kviz namijenjen svim ljubiteljima i ljubiteljicama Zagorkina lika i djela. S obzirom na ograničeni prostor u Memorijalnom stanu, na kvizu će moći sudjelovati samo pet ekipa, pa organizator poziva da se požuri s prijavama. Prijaviti se može putem e-adrese zagorka@zenstud.hr ili slanjem SMS poruke i putem WhatsApp/Viber aplikacije na broj 098 433 121.

Centar u ponedjeljak, 4. ožujka od 16 do 19, 30 sati poziva na radionicu čitanja Zagorkin Crveni ocean namijenjenu ženama starijim od 55 godina, znanje bilo koje vrste nije preduvjet za sudjelovanje. Broj sudionica je ograničen, pa Centar poziva da se zainteresirane sudionice čim prije prijave na iste adrese kao i za kviz.

Radionica se odvija u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost koju sufinacira Europski socijalni fond iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Kroz Crveni ocean, široj javnosti manje poznati roman, vodit će Milena Benini, poznavateljica i spisateljica znanstvene fantastike, dok će kviz i razgovor moderirati Vesna Barilar iz Centra za ženske studije.