prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Znanstvenici pronašli 14 potomaka iz obitelji Da Vinci

Talijanski znanstvenici su istražujući obiteljsko stablo Leonarda da Vincija pronašli 14 muškaraca koji su potomci obitelji slavnog umjetnika.

Njihov rad sinteza je desetljeća dugog istraživanja čiji je cilj rekonstrukcija potpune i ažurirane genealogije obitelji Da Vinci, napisali su znanstvenici u radu objavljenom u časopisu Human Evolution.

Stručnjaci za Da Vincija Alessandro Vezzosi i Agnese Sabato rekli su da su dokumentirali 21 generaciju obitelji umjetnika.

Za svoju studiju vodili su razgovore s potomcima tog talijanskog slikara, arhitekta i inženjera, piše agencija dpa. Znanstvenici su identificirali nekoliko obitelji na različitim granama njegova obiteljskog stabla.

Potpuna povijest obitelji sad je duga 690 godina. Znanstvenici su pratili muški dio loze, od Leonardovog pretka Michelea, rođenog u 13. stoljeću, a potom njegovu rodbinu, od njegova oca Piera Frosina do rođenja samog umjetnika 1452. godine.

Koristili su i dokumente kako bi pronašli četiri obitelji povezanih s Da Vincijevim bratom Domenicom.

Slavni umjetnik imao je najmanje 22 polubraće i sestara, no nije imao djece.