prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

Svjetski i Europski tjedan novca vodeći je globalni događaj podizanja svijesti o važnosti financijskog obrazovanja odraslih, djece i mladih s ciljem donošenja informiranih financijskih odluka, kao i konačno postizanje financijske dobrobiti i otpornosti. Od 2012. godine, od kada se održava diljem svijeta, u manifestaciji je sudjelovalo više od 53 milijuna djece i mladih u 176 zemalja diljem svijeta.

U cilju kontinuiranog i sustavnog poticanja financijskog opismenjavanja, Republika Hrvatska i ove godine u razdoblju od 21. do 27. ožujka 2022. aktivno sudjeluje u obilježavanju Svjetskog (www.globalmoneyweek.org) i Europskog tjedna novca (www.ebf.eu/europeanmoneyweek).

U Republici Hrvatskoj u obilježavanju Svjetskog i Europskog tjedna novca sudjelovat će Ministarstvo financijaPorezna uprava – Središnji uredMinistarstvo znanosti i obrazovanjaMinistarstvo gospodarstva i održivog razvojaAgencija za odgoj i obrazovanjeHrvatska narodna bankaHrvatska agencija za nadzor financijskih uslugaFinancijska agencijaHrvatska udruga banakaHrvatska gospodarska komoraHrvatska udruga poslodavacaHrvatski ured za osiguranjeEkonomski fakultet ZagrebUdruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društavaAkademija Zagrebačke burzeHrvatski institut za financijsku edukacijuŠtedopis, Institut za financijsko obrazovanje Zagreb Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

Članovi Operativne radne grupe svoje će aktivnosti u obilježavanju Svjetskog i Europskog tjedna novca predstaviti online prigodnom prezentacijom koja se može pronaći i na poveznici https://mfin.gov.hr/istaknute-teme/financijski-sustav/financijska-pismenost-potrosaca/obiljezavanje-svjetskog-i-europskog-tjedna-novca-3259/3259.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva zainteresirane osnovne i srednje škole na Zoom sastanak 21. ožujka 2022. s početkom u 11.00 sati putem poveznice:
https://mzo-hr.zoom.us/j/89963198671?pwd=bStSTHJyQ092UG15VWlYWFNmalVyQT09
Meeting ID: 899 6319 8671
Passcode: 498733.

Prijave na Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca moguće su putem ettaedu sustava Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.