prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Objavljen natječaj za najbolju slikovnicu

Knjiga u centru kao organizator književno-likovne nagrade ‘Ovca u kutiji’ za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljeni u razdoblju od listopada 2022. godine do rujna 2023. godine.

Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori, a šalju se od 20. kolovoza do 20. rujna 2023. godine.

Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod hrvatskog nakladnika. Ilustracije mogu biti i djelo inozemnog autora ukoliko su nastale prema originalnom tekstu izvorno napisanom na hrvatskom jeziku. Slikovnice mogu biti namijenjene bilo kojoj čitateljskoj dobi. Pri procjeni kvalitete pazit će se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata.

Ilustrirane knjige, ilustrirane zbirke pjesama, ilustrirane priče i/ili zbirke priča te stripovi ne spadaju u književnu formu slikovnice te se neće uzimati u obzir prilikom žiriranja.

Dodijelit će se nagrada OVCA U KUTIJI stručnog žirija te nagrada OVCA U KUTIJI dječjeg žirija.

Informacije o prijavi