prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Objavljena UNESCO–UNEVOC strategija za 2021.-2023.

UNEVOC je objavio novu strategiju za 2021. 2023. (MTS-III) koja ima za cilj objasniti na koji će način UNESCO-UNEVOC podržati TVET institucije (tehničko i strukovno obrazovanje i usavršavanje, eng. technical and vocational eduaction and training) kako bi dorasle potrebama dinamičnog tržišta rada.

Također, strategija se usredotočuje na pružanje kvalitetne edukacije o vještinama potrebnima za održivu budućnost rada, kao i na razvijanje kapaciteta TVET stručnjaka. MTS-III bavi se i implementiranjem promjena u programima institucija, olakšavanje razmjene znanja i vršnjačko učenje unutar UNEVOC mreže. Strategija se  može naći na sljedećoj poveznici.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih dio je UNEVOC mreže od 2007. godine, kao nacionalni referentni centar u Republici Hrvatskoj. Neke od glavnih zadaća Agencije su informiranje javnosti o tehničkom i strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, poticanje jednakosti pristupa obrazovanju te razvoj vještina i poduzetništva.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.