prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Objavljeni PISA rezultati iz područja globalnih kompetencija

U četvrtak, 22.listopada 2020. godine, u 11 sati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja službeno je objavio rezultate o globalnim kompetencijama hrvatskih učenika koji su sudjelovali u istraživanju PISA 2018. 

Istraživanje PISA 2018 u Hrvatskoj je provedeno 2018. godine u 179 srednjih i 4 osnovne škole. Područje globalnih kompetencija bilo je, uz čitalačku, matematičku i prirodoslovnu pismenost, dodatno inovativno područje u čijem je ispitivanju sudjelovalo 27 zemalja. Upitnik za učenika kojim su se ispitivali stavovi učenika vezani uz područje globalnih kompetencija proveden je u 66 zemalja. NCVVO je, uz službenu objavu rezultata, objavio i nacionalni izvještaj s rezultatima hrvatskih učenika u području globalnih kompetencija i knjižicu s primjerima zadataka koji su učenici rješavali u testu globalnih kompetencija.

Više informacija o domeni globalnih kompetencija u istraživanju PISA 2018 može se pronaći u Konceptualnom okviru globalnih kompetencija u istraživanju PISA 2018, kao i na OECD-ovim mrežnim stranicama.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja