prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Odabrano četvero finalista književne nagrade “Anto Gardaš”

Odabrano je četvero finalista 18. književne nagrade “Anto Gardaš” za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež objavljenu u 2023. godini.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Branka Primorac, Stjepan Tomaš, književnici, i izdavač i književnik dr. sc. Tomislav Zagoda pročitalo je trideset i četiri knjige objavljene 2023. godine, prijavljene na natječaj za Nagradu „Anto Gardaš“ za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež te odlučilo da u uži izbor uđu djela sljedećih autora (navedeni po abecednom redu):

  • Pongrašić, Zoran: „Kuja za vješanje“; Knjiga u centru, Zagreb;
  • Ramljak, Ozana: „Kako je Bluno tražio ljubav“; Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Zagreb;
  • Šojat, Ivana: “Po zidovima crtam drveće”; Naklada Ljevak, Zagreb;
  • Tihi-Stepanić, Jasminka: „Dan kada sam ubrala cvijet“; Naklada Ljevak, Zagreb.

Dobitnik/ca 18. nagrade „Anto Gardaš“, koju dodjeljuju DHK Zagreb i Ogranak DHK slavonsko-baranjsko-srijemski, Osijek, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture RH, Županija osječko-baranjska i Grad Osijek, bit će proglašen/a u Osijeku na dan rođenja omiljenog dječjeg pisca 21. svibnja 2024. u Knjižari Nova.