prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Održan panel “Razvoj digitalnih kompetencija nastavnog osoblja na projektu e -Sveučilište”

Na panelu “Razvoj digitalnih kompetencija nastavnog osoblja na projektu e-Sveučilište” održanom 12. listopada u prostorima Srca predstavljen je projekt e-Sveučilište.

Panel se održao u sklopu 11. Tjedna Centra za e-učenje Srca koji traje od 10. do 14. listopada 2022., a predstavljeni projekt, koji se izvodi u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., vodi CARNET u suradnji s partnerima Sveučilišnim računalnim centrom (Srce),  Agencijom za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu (NSK).

Na panelu su predstavljene aktivnosti odnosno program za razvoj digitalnih kompetencija nastavnog osoblja u visokom obrazovanju, te se raspravljalo o dostupnosti i kvaliteti profesionalnog usavršavanja u području primjene digitalne tehnologije kao podrške suvremenom obrazovanju.

Panelisti su bili mr. sc. Sandra Bezjak, v. d. ravnateljice AZVO, prof. dr.sc. Darko Etinger, dekan Fakulteta za informatiku Sveučilišta u Puli, Aleksandra Mudrinić Ribić, pomoćnica ravnatelja CARNETA-a, prof. dr. sc. Zdenka Zovko Brodarac s Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Suzana Tomaš s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Matea Vasilj, studentica 2. godine diplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a panel je moderirala doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca.

Panel je otvorio i neka zanimljiva pitanja poput općeg razumijevanja online koncepta nastave i hibridne nastave te nužnosti postavljanja adekvatnih pedagoških standarda u digitalnom obrazovanju.

Snimku panela možete pogledati na poveznici.