prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Održan susret sudionika pilot istraživanja u okviru projekta e-Sveučilišta

Dana 7. lipnja 2024. godine, u sklopu drugog dana konferencije MoodleMoot u Zagrebu, održan je susret sudionika pilot istraživanja u koje su uključeni predstavnici iz 21 visokoškolske ustanove korisnice projekta e-Sveučilišta.

Program susreta obuhvatio je teme koje su tijekom provedenih analiza potreba djelatnika visokoškolskih ustanova i tijekom provedbe pilot istraživanja identificirane kao slabije zastupljene i poznate, a riječ je o intelektualnom vlasništvu i autorskom pravu kao njegovom integralnom dijelu. Tema o autorskom i srodnim pravima prepoznata je kao ključna za primjerenu izradu, objavu, arhiviranje i primjenu digitalnih multimedijskih sadržaja koji i jesu u fokusu projekta e-Sveučilišta kao produkti koji se očekuju kao rezultat primjene multimedijske opreme za snimanje nastave kojom se opremaju visokoškolske ustanove.

Navedene teme obuhvaćene su kroz dvije forme: izlaganja koja su održali Igor Bošnjaković iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i prof. dr. sc. Ivana Kunda, prodekanica za znanost Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, te kroz okrugli stol čiji su sudionici bili prof. dr. sc. Ivana Kunda i Danijela Kuštović Kokot iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo uz moderiranje doc. dr. sc. Sandre Kučine Softić. Izlaganje i okrugli stol potakli su bogatu raspravu auditorija u cijelosti ispunjene dvorane.

Drugi dio susreta, koji je moderirala voditeljica istraživanja doc. dr. sc. Klara Bilić Meštrić iz CARNET-a, održan je s ciljem refleksije sudionika pilot istraživanja o dosadašnjem tijeku implementacije multimedijske opreme, provedbe istraživanja te potpornih obrazovnih aktivnosti.