prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

OneNote i Geogebra grupe u nastavi matematike – primjeri iz prakse – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Uvođenjem OneNote digitalne bilježnice učitelj stvara osobni radni prostor za svakog učenika, biblioteku sadržaja za nastavne materijale i prostor za suradnju. Može kontinuirano pratiti aktivnosti učenika, postupno davati upute, surađivati s učenicima i osuvremeniti zadatke upotrebom različitih aktivnosti. Usvajanje gradiva provodi se raznim aktivnostima na koje učenici odlično reagiraju, jer se dio aktivnosti provodi kroz igru, a u tom procesu informalno vježbaju,  ponavljaju i uče. Prednost korištenja Geogebra virtualnog razreda jest mogućnost davanja povratne  informacije učeniku. Naglasak se stavlja na matematičku komunikaciju, logičko povezivanje nastavnih  sadržaja, te primjenu u zadacima iz svakodnevnog života.

Predavačica je Elvisa Sekulić, Osnovna škola Zorke Sever, Popovača.

Webinar će se održati u petak, 21. veljače 2020. godine, u 15 sati. Predviđeno je vrijeme trajanja webinara jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje se mogu pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/10427.

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.