prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Online izdanje Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković

Po uzoru na aktualnu kampanju #ostanimoodgovorni kao i mjere koje su na snazi, znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) ove godine Otvoreni dan (ODI2020) sele u domove i škole učenika i studenata.

Na mrežnoj stranici događanja te na Facebook profilu i YouTube kanalu IRB-a možete pratiti predavanja, uključiti se u pokuse, sudjelovati u kvizovima te se online družiti!

Stručnjaci iz IRB-a lansiraju pokuse, znanstvene činjenice, kemijske formule, objašnjavaju znanost iz kuhinje, upoznaju vas s virusima, algama. Astrofizičari otkrivaju kako istražuju magnetsko polje naše galaksije, mliječne staze. Molekularni biolozi otkrivaju kako uz pomoć određenih molekula RNA možemo “utišati” pojedine gene, te nas vode u virtualnu šetnju laboratorijskom jedinicom, koja ima sigurnosnu zaštitu dva.

Online posjetitelji će se baviti i kemijom čvrstog stanja. Proučit će reakcije oksidacije i redukcije, kemijske procese koji su odgovorni za pretvorbu kemijske energije hrane u našim tijelima, ali i mnoštvo drugih procesa koji su doslovno svuda oko nas u svakodnevnom životu.

Otvoreni dan se ove godine, zbog situacije s pandemijom koronavirusa te mjerama koje su trenutno na snazi, provodi isključivo u online izdanju, stoga nije moguć ulazak na IRB.

Detaljnije informacije potražite na mrežnim stranicama Instituta Ruđer Bošković.