prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvoren javni poziv za iskaz interesa i dostavu prijedloga za izlaganje na izložbenome dijelu HR PRES konferencije „Učitelji i nastavnici budućnosti – Teachers and Trainers for the Future“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) objavljuje otvoreni poziv u svrhu prikupljanja prijedloga za izlaganje na izložbenome dijelu konferencije „Učitelji i nastavnici budućnosti – Teachers and Trainers for the Future“, koja će se održati tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u prvome semestru 2020. godine. 

Cilj je konferencije predstaviti Republiku Hrvatsku kao modernu, kreativnu, tehnološki naprednu i inovativnu državu u području znanosti, obrazovanja i istraživanja.

Otvoreni javni poziv namijenjen je osnovnim, srednjim, umjetničkim, strukovnim školama, visokim učilištima i znanstvenim ustanovama, udrugama inovatora i udrugama za darovitu djecu u Republici Hrvatskoj. Prijedlozi za izložbeni dio trebaju biti vezani uz temu učitelja i nastavnika budućnosti, inovativne i suvremene pristupe učenju i poučavanju te trebaju biti formulirani kao cjelina koju je moguće dinamično i interaktivno predstaviti sudionicima.

Velika interdisciplinarna konferencija pod nazivom „Učitelji i nastavnici budućnosti – Teachers and Trainers for the Future“, koja će se održati u Šibeniku od 24. do 25. ožujka 2020. godine, jedno je od središnjih događaja hrvatskog predsjedanja u području obrazovanja. Konferencija je zamišljena na način da povezuje druge događaje koji će se održati u tom tjednu, a koji su vezani uz različite razine obrazovanja – Sastanak glavnih direktora za visoko obrazovanje (DG Higher Education), Sastanak glavnih direktora za strukovno obrazovanje i osposobljavanje (DG Vocational Education and Training) te Sastanak glavnih direktora za opće obrazovanje (DG Schools).

Službeni dio konferencije započinje 25. ožujka 2020. godine dok će neformalni, izložbeni i promotivni dio konferencije, u kojem će Republika Hrvatska predstaviti najviša dostignuća, inovacije i kreativni rad naših škola, visokih učilišta, instituta i organizacija, početi dan prije, 24. ožujka 2020. godine, u poslijepodnevnim satima te će trajati i sljedećeg dana, do kraja službenoga dijela konferencije. Na konferenciji se očekuje oko 400 uzvanika iz različitih europskih zemalja, predstavnici Europske komisije, dužnosnici i stručnjaci iz područja obrazovanja, znanosti i istraživanja.

Ministarstvo poziva sve zainteresirane da dostave svoje prijedloge izlaganja, odnosno rezultate projekata, proizvode, ideje, primjere dobre i zanimljive prakse i iskustva vezana uz suradnju s partnerima u Republici Hrvatskoj ili drugim ustanovama iz Europe ili šire, a koji se mogu uklopiti u tematski okvir europskih učitelja budućnosti, uz kratki opis na engleskome jeziku i popunjeni Prijavni obrazac na hrvatskome jeziku.

Prijava (Prijavni obrazac i prijedlog izlaganja na engleskome jeziku) se podnosi Ministarstvu na e-adresu: hrpres2020.obrazovanje@mzo.hr.

Rok je za dostavu, 1. prosinca 2019.

Upiti u vezi s Pozivom dostavljaju se na ovu adresu elektroničke pošte: hrpres2020.obrazovanje@mzo.hr ili na telefon: 01/4594-126, radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja