prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvorene prijave za 59. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Otvorene su prijave za najstarije i najveće dječjeg filmsko događanje u Hrvatskoj, 59. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, koje će se održati od 30. rujna do 3. listopada u Varaždinu.

Prijave su otvorene do 1. lipnja, a svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može prijaviti neograničen broj ostvarenja u kategorijama igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV-reportaža i film slobodnog stila.

U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni videoradovi koji sadrže više filmskih rodova, videospotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koja se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije. Mogu se prijaviti  u kategoriji radioničkog filma.

Radovi se prijavljuju online na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza, a popis izabranih za natjecateljski program bit će objavljen sredinom srpnja 2021. godine.

Revija jednom godišnje, svaki put u drugom gradu, okuplja ponajbolje i najmlađe hrvatske filmaše i njihove mentore.

“Varaždin će ove jeseni na četiri dana postati pravo filmsko središte malih kreativaca i filmskih entuzijasta”, ističu iz Hrvatskog filmskog saveza koji je organizator revije uz Filmsko-kreativni studio VANIMA.

U fokusu će biti i veliko obilježavanje 35. obljetnice djelovanja filmsko- kreativnog studija VANIMA koji je dosad izradio više od 270 filmova kroz radionice i školske grupe, a svojim radom i djelovanjem postao je prepoznatljivo središte animiranih radionica i filmova.