prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvorene prijave za organizaciju aktivnosti u Europskom tjednu sporta

Europski tjedan sporta već sedmu godinu zaredom pod organizacijom Ministarstva turizma i sporta povezuje sve generacije i sve sportske aktivnosti diljem Republike Hrvatske u zajedničku inicijativu promicanja tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom #BeActive.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije s ciljem podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću među građanima Europe, a koja se ove godine održava sedmu godinu zaredom. Od 23. do 30. rujna 2021. Godine diljem Europe provodit će se mnoge sportske, edukativne i zabavne aktivnosti pod incijativom #BeActive.

Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku, organizirat će i koordinirati nacionalna događanja, promidžbu te koordinaciju svih aktivnosti na području Hrvatske. Brojni dionici poput županija, gradova, općina, sportskih saveza, sportskih klubova i organizacija, korporacija, profesionalnih sportaša, osoba iz javnog života i građana već godinama prepoznaju vrijednost ovog projekta te svojim sudjelovanjem pomažu prenijeti poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću i sportom u javnosti.

Ministarstvo ove godine ponovno poziva sve zainteresirane škole, školske sportske saveze, udruge i organizacije da se uključe u Europski tjedan sporta 2021. te da samostalno organiziraju sportska događanja u razdoblju od 23. do 30. rujna 2021.

Sva se događanja mogu prijaviti na službenoj stranici Europskog tjedna sporta!

Prošlu je godinu obilježilo čak 98 događanja diljem Republike Hrvatske, uključujući organizaciju Školskog dana koji je našim najmlađima približio prednosti i važnost tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom, o čemu se više može pročitati OVDJE.

Ministarstvo turizma i sporta će na svojoj stranici Europskog tjedna sporta promovirati sve prijavljene događaje te će, sukladno svojim mogućnostima, osigurati određenu količinu promotivnih materijala i rekvizita. S obzirom na ovogodišnji naglasak na fitness i sportske centre, poziva ih se da u sklopu Europskog tjedna sporta ponude svojim građanima dane otvorenih vrata u svom klubu ili centru.

I ove će godine Ministarstvo turizma i sporta organizirati niz događanja diljem Hrvatske, a sve informacije o programu i rasporedu događanja ćete uskoro će se moći pronaći na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta. Za više informacija kontaktirajte europski-tjedan-sporta@mints.hr, a sve o #BeActive inicijativi dostupno je OVDJE.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Hrvatski školski sportski savez.