prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvoreni dan Instituta Ruđer Bošković za školarce

Dana 10. lipnja 2022. godine održat će se otvoreni dan Instituta Ruđer Bošković. S obzirom na to da je 2022. godina proglašena godinom mladih, upravo će se njima odnosno školskim grupama omogućiti posjet IRB-u uz prethodnu rezervaciju termina.

Školarce i znanoljupce očekuje puno zanimljivih događanja od kojih izdvajamo aktivnosti koje će se odvijati uživo na Institutu, dok će se predavanja organizirati u virtualnom obliku putem mrežne stranice IRB-a i društvenih mreža.

Na Institutu Ruđer Bošković (IRB) čak više od pet stotina znanstvenika i istraživača svaki dan radi brojna zanimljiva istraživanja i pokuse iz fizike, kemije, biologije, medicine te istraživanja mora i okoliša. Jedan jako mali dio toga znanstvenici IRB-a pokazat će zainteresiranima na otvorenim danima Instituta 10. lipnja 2022. od 10 do 17 sati, a koji se ove godine održavaju uživo za školarce, a za širu rodbinu i sve ostale pratitelje pripremljen je zanimljivi online program.

Dakle, djelatnici Instituta vraćaju se programu uživo nakon dvije virtualne (pandemijske) godine, ali i ove godine će održati ODI 2022 u hibridnom obliku. To znači da će dio aktivnosti imati uživo na Institutu, dok će predavanja organizirati u virtualnom obliku preko mrežne stranice IRB-a i društvenih mreža.

S obzirom na to da je 2022. godina proglašena godinom mladih, a upravo su mladi, odnosno školske grupe bile najviše ograničene u svojim aktivnostima izvan škola, pa tako i posjetima IRB-u, ODI2022 omogućit će posjet organiziranih školskih grupa uz prethodnu rezervaciju termina.

U skladu s time, program ovogodišnjeg ODI-a koncipiran je na temelju školskih predmeta pa su aktivnosti uživo organizirane na istraživačkim postajama po sljedećim temama: kemija, fizika, biologija i biomedicina te znanost o okolišu.

Broj mjesta je ograničen, stoga je potrebno svoje mjesto rezervirati čim prije.

Sve zainteresirane škole obavezno se moraju prijaviti putem ove poveznice